Referenties Bij Carlijn

Referenties Bij Carlijn

“Carlijn heeft het gezin weer op de rit gekregen.”

***

“Ik heb mijn kind weer terug gekregen zoals het altijd was.”

***

„Wat ons het meeste heeft geraakt in het proces van onze dochter, is de manier waarop Carlijn Dolmans verbinding wist te maken met het kind en de situatie. Ons kind voelde zich gehoord en kan zichzelf zijn. Elke week ging zij vol enthousiasme naar Carlijn Dolmans toe. Zij heeft onze dochter zelfvertrouwen en een kader gegeven waarmee zij verder kan. Onze dochter is nu beter in staat om te gaan met tegenslag en andere minder leuke situaties.”

***

“In groep drie kreeg onze dochter problemen dat tot pestgedrag van onze dochter leidde. Na een goed onderzoek naar intelligentie etc. werden wij doorverwezen naar Carlijn. Dit heeft ons ontzettend geholpen. Als ouder sta je machteloos als je dochter plaagt. Door de begeleiding van Carlijn bleek dat het vooral onhandigheid was. Onze dochter werd begeleid hoe zij hiermee moest omgaan en bij ons ontstond er een rust dat wij haar konden begeleiden ipv boosheid omdat ze ongewenst gedrag in de klas liet zien. Ze is nu 10 jaar en een gelukkig meisje in een klas waar zij haar plekje gevonden heeft.

Dank Carlijn voor alle wijze lessen!”

***

“Carlijn heeft onze dochter zelfvertrouwen en een kader gegeven waarmee zij verder kan. Onze dochter is nu beter in staat om te gaan met tegenslag en andere minder leuke situaties.”

***

“Wij zijn naar Carlijn toegegaan omdat wij het als gezin moeilijk hadden met de situatie waarin we met onze zoon waren terecht gekomen.Onze zoon heeft last van tics, onvoorspelbaar gedrag, agressief gedrag. Veel boosheid en wilde de baas zijn. Het is een slimme jongen die nu op het atheneum zit.De sfeer in huis was ongezellig en gespannen. Hij was heel afhankelijk van mij voor allerlei praktische zaken. En als hij boos was dan was ik degene op wie hij zich afreageerde zowel mentaal als fysiek. In eerste instantie hebben we hulp gevraagd voor de tics. We dachten als de sfeer minder gespannen is dan nemen de tics misschien ook af. De tics komen vooral thuis voor. Verder kan hij dat aardig bedwingen. Maar dat kost wel veel energie. Carlijn is met hem aan de slag gegaan na een gesprek waar wij tegenaan liepen in onze relatie met onze zoon. Je kijkt daarin ook naar jezelf want als je je eigen gedrag positief kan aanpassen geeft dat ook ruimte voor je kind. Onze zoon verzette zich enorm tegen de bijeenkomsten met Carlijn maar na een keer of 3, 4 kwam er een kentering en verzette hij zich nog wel maar een kind voelt ook dat Carlijn integer is en niet tegen je is maar voor je is. Carlijn werkt met spel, muziek, beweging en tekenen. Onze zoon werd op zijn niveau en met een grote doos humor aangesproken. Hij heeft zijn eigen positieve en negatieve gedrag beter leren kennen en zijn en onze grenzen. Daarin kun je zelf een grote rol spelen. Duidelijkheid voor alles. Ik en zijn vader hebben los van elkaar met hem een communicatiespel gespeeld waarbij je moet samenwerken om een doel te bereiken en hierin komt naar voren hoe je met elkaar communiceert. Heel verhelderend voor mij, mijn man en onze zoon. Onze andere zoon is ook twee keer meegegaan en dan mochten ze samen een uurtje bij Carlijn zijn. Ook daarin gaat het dan vaak over hoe ze communiceren. Onze zoon is ongeveer een half jaar bij Carlijn geweest. Zijn grenzen en onze grenzen zijn duidelijker geworden. We hebben een kind vol pit, energie en een hoofd vol met van alles. Hij heeft duidelijke humorvolle sturing nodig. De stress en spanning thuis zijn verdwenen. Gezelligheid en humor zijn weer terug gekomen tussen ons en de enorme moeheid mijnerzijds is verdwenen. Er ging zoveel energie aan negatieve zaken verloren en dat hoeft nu niet meer. Zijn tics zijn er nog steeds maar in mindere mate. Bij spannende dingen kan het verergeren maar daar gaan we ontspannen mee om en iedereen in ons gezin blijft in zijn waarde. Er zijn heus nog moeilijke dagen tussen maar de negatieve spiraal waarin we zaten is doorbroken en dat geeft veel ruimte voor nu en de toekomst. Carlijn maakt een duidelijk, respectvol en humorvol contact met kinderen en stuurt ze aan op hun eigen kracht waardoor ze onafhankelijker en happier zijn. De oudergesprekken met Carlijn om te bespreken hoe het thuis gaat geven ook veel handvatten om hoe te handelen in bepaalde situaties. Mij heeft dat de kracht gegeven om vol te houden.

Gisteren kreeg ik een compliment van mijn zoon ‘Mam jij kunt het beste overhoren van iedereen’!

Daar sluit ik graag mee af.

Moeder van een zoon van 12 jaar.”

***

„Eind 2014 kregen wij van de juf te horen dat het niet zo goed ging met onze dochter in de klas, ze sloot zich vaak af en gedroeg zich anders dan het gemiddelde andere kind van die leeftijd. Wij als ouders hadden ook wel door dat ze een beetje anders in elkaar zat maar gingen er van uit dat dit op school geen problemen gaf. Afgaand op het signaal van de juf kwamen we via de kinderarts bij Carlijn terecht en vanaf januari tot en met december 2015 heeft onze dochter bij haar therapie gevolgd waarbij ze eerst elke week een uurtje ging en na de zomervakantie eens per twee weken.

Doordat Carlijn de situatie aan ons heeft uitgelegd zijn wij inmiddels veel beter is staat onze dochter te begrijpen en te helpen zodra ze emotioneel verstrikt raakt. We hebben het fijn gevonden dat Carlijn dát in de begeleiding  onze dochter en haar behoefte centraal heeft gezet.

Dankzij het afgelopen jaar hebben we genoeg gereedschap om verder aan de slag te gaan met onze lieve meid.“

***