Nadat ik een jaar had rondgelopen met …

“Nadat ik een jaar had rondgelopen met steeds heviger wordende schouder-, rug- en nekklachten ben ik in contact gekomen met Carlijn.
Al in de eerste sessie ging Carlijn serieus met mijn klachten aan de slag en door het stellen van specifieke vragen over mijn werkplek en thuissituatie werd al snel duidelijk waar de klachten vandaan kwamen: lange werkdagen achter de pc. Meteen gaf zij mij tips en oefeningen mee die ik tijdens mijn werk kon doen om mijn schouderspieren wat te kunnen ontspannen. In de volgende sessies keek Carlijn naar mijn lichaamshouding en met aanwijzingen liet zij mij zien en voelen wat de juiste lichaamshouding is. Dat ik zelf leerde aanvoelen wat voor mij de beste lichaamshouding is vond ik erg prettig, want daarmee kon in het na enige oefening toepassen in het dagelijks leven. Daarnaast leerde Carlijn mij ontspanningsoefeningen voor mijn stijve schouder-, nek- en rugspieren, die ik zowel thuis als op het werk kon doen. Dat je handvatten krijgt om zelf je klachten te voorkomen en te bestrijden vind ik een enorm pluspunt aan Mensendiecktherapie. Het uitvoeren van de oefeningen kost weinig tijd en je hebt geen speciale attributen nodig om de oefeningen te doen. Dit maakt de therapie erg toegankelijk en goed toepasbaar voor mensen met een drukke baan en gezinsleven.

Ik vond het prettig dat Carlijn mij betrok bij het hele proces en uitleg gaf over spieren, de oorzaak van de klachten en wat de beste manier is om de oorzaak van de pijn aan te pakken. Ze is oprecht geïnteresseerd, vraagt door en denkt in oplossingen voor jouw klachten. Ik zou Carlijn zeker aanraden voor iedereen die last heeft van schouder-, rug- en nekklachten.”

Mariska


Category: Referenties Mensendieck

← Referenties Bij Carlijn